Added Checkout

Kingston Wall -aiheisia uutisia

23.1.2023

Custom Boards at Helsinki Tonefest 2023

After a few years of hiatus, Helsinki Tonefest will be held at Helsinki, Korjaamo on Saturday 18th of February. 

Custom Boards will be there and our focus is fully on the music of Kingston Wall and Petri Walli's sound and gear. A brand new book Kingston Wallin perintö is also on sale at our stand along with the possibility for a close look at Petri Walli's guitar and effects.

10.15-11.00 Kingston Wall in studio (Korjaamo Kino)

We have the pleasure to open the festival with our session on Kingston Walls music. In this session, we focus specifically on how the band operated in the studio and how the legendary Petri Walli's guitar parts were recorded. Our guest for this event is studio engineer/F.O.H. tech Robert Palomäki, who is also sharing his view about the upcoming Kingston Wall releases.

13.30-14.15 Petri Walli's Rig Rundown (Demoklubi, Korjaamon Vintti)

In our second session, we will focus fully on Petri Walli's gear and sound. We will present his Gibson Les Paul Deluxe guitar, an authentic selection of effects delivered through the same amp and cab he used. Guitarist Juho Pitkänen is our guest and with his help we should be able to deliver those magical guitar sounds that so many Kingston Wall -fans have tried to replicate.

15.00-16.00 Petri Walli's Gibson Les Paul Deluxe (Custom Boards stand)

Custom Boards' Kimmo Aroluoma will present Petri Walli's guitar on our stand. This is your possibility to see this magical guitar up close and hear more about its features and modifications. 

21.1.2023

Kuvakooste ja tunnelmia Loosen kirjanjulkkareista Facebook-sivuillamme17.1.2023

Kingston Wallin levyt julkaistaan uudelleen miksattuina!

Lähtemättömän jäljen suomalaiseen rock-historiaan jättänyt Kingston Wall ehti lyhyen uransa aikana julkaista vain kolme albumia. Nyt nämä levyt julkaistaan uudelleen miksattuina.

Uudelleen miksatut albumit julkaistaan noin puolen vuoden välein toisistaan. Ensimmäisenä on vuorossa maalis-huhtikuussa 2023 ilmestyvä I-albumi. II ilmestyy syksyllä 2023 ja keväällä 2024 on Tri-Logyn vuoro. Näiden levyjen lisäksi tullaan julkaisemaan myös uutta livemateriaalia vuoden 2019 Kingston Wall by J.Jylli, Kuoppis & Brothers Von Hertzen -kiertueelta.

Levyjen uusista miksauksista vastaa Kingston Wallin livemiksaajana toiminut Robert Palomäki, joka osallistui myös yhtyeen II- ja Tri-Logy-albumien äänityksiin. Levyt julkaistaan sävellyksellisesti ja esityksellisesti samansisältöisinä kuin alkuperäisetkin. Kingston Wallinsa hyvin tuntevan Palomäen johtoajatuksena on ollut kunnioittaa mahdollisimman paljon alkuperäistä. Tehdä ikään kuin kaikki ihan samoin, mutta paremmin. 

"Kingston Wallin levyt on tehty aikoinaan todella nopeasti. Äänitykseen oli saatettu varata vielä ihan hyvinkin aikaa, mutta miksaukset tehtiin parissa viikonlopussa. Kun kuulin The Beatlesin uudelleen miksatut albumit, tajusin että haluan tehdä saman Kingston Wallille. Levyt olisi miksattava uudelleen, koska jälleen yksi uudelleen masterointi ei toisi lopputulokseen merkittävää parannusta. Halusin että alkuperäinen estetiikka säilyisi, mutta 1990-luvun alun tekniset ja aikapulan aiheuttamat rajoitukset saataisiin poistettua. Niin että lopputulos olisi tavallaan täysin sama, mutta parempi", Robert kertoo.

Idea uudelleen miksatuista levyistä syntyi Robert Palomäen ja Kingston Wall by J.Jylli, Kuoppis & Brothers Von Hertzen -kiertueen kitarateknikkona toimineen Kimmo Aroluoman yhteisissä sessioissa, joissa nämä kuuntelivat Kingston Wall -biisejä Kimmon tulevaa Kingston Wallin perintö -kirjaa varten. Robert esitteli idean Jukka Jyllille, Sami Kuoppamäelle sekä Petri Wallin perikuntaa edustavalle Aki Wallille ja sai nämä vakuuttumaan. Työ otti alkansa. Pelkästään ykköslevyn alkuperäisten analoginauhojen restaurointiin ja materiaalin miksaamiseen meni puoli vuotta. Nauhat olivat heikossa kunnossa, raitoja puuttui ja välistä kuului jopa samoille nauhoille aiemmin äänitettyjen levyjen musiikkia. 

"Olen aikoinaan viettänyt Petri Wallin kanssa lukuisia viikkoja Kingston Wallin musiikin parissa sekä äänittäjän että miksaajan ominaisuudessa. Tuo historia antoi minulle kaikupohjaa ymmärtää Kingston Wallin estetiikkaa, joka toimi minulle johtoajatuksena tässä työssä. Sen pohjalta vedin rajan siihen, mitä voi ja ei voi tehdä. Kaikki mikä oli minusta Kingstonia, sen voi tehdä. Se mikä ei ole, jäi tekemättä, vaikka ratkaisu olisi ollut teknisesti parempi", Robert jatkaa.

"On hienoa, että Kingston Wallin biisit soivat yhä edelleen tarjoten musiikillista ja paljon muutakin pureksittavaa. Albumien äänityksissä ja tuotannossa keskittyimme aikoinaan musiikillisiin tapahtumiin, eivätkä teknisen puolen jutut olleet jarruna tekemiselle. Silloiset äänipuolen studio-osaajat tekivät mainiota jälkeä hetkessä, mutta nykyään on ajan ja ajatuksen voimin mahdollista edetä asioissa vielä syvemmälle - riippuen raidoille tallentuneesta taiteesta. Vapauttavaa kuulla vanhat tutut biisit sellaisina kuin ne studiosta muistaa, tekemisen meininki läsnä kirkkaasti ja täysillä", Sami Kuoppamäki kertoo. 

"Jokainen bändi ja levy on aikansa lapsi. Kingston Wall ei ollut ehkä se mallikelpoisin lapsi ysärin alussa - se oli suorastaan epämuodikas. KW ammensi vanhasta ja kurkotti kohti tulevaa. Bändin suosio piilee siinä. Ajattomuudessa. Ykköslevyn uusi miksaus karistaa loputkin ysärit punteistaan. Se on selkeä ja ajaton. Kuuntele vaikka", sanoo Jukka Jylli. 

Tammikuussa 2023 julkaistava Kingston Wallin perintö -kirja on kuvaus bändin taiasta ja traumasta. Uutuusteos käsittelee laajalti myös yhtyeen levyjä, sekä avaa uusien miksausten syntyvaiheita.


Shipping Fees

Scandinavia and Baltic countries

Rest of the European Union

USA, Canada, Non EU-countries and rest of the world

If you shop from outside the European Union, you will see all prices VAT 0 % at the checkout, so you can order without paying the 24% VAT.

Fast delivery